Black owned & operated

Natural & non-toxic

Dutch Caribbean

chevron_left chevron_right

Je lokken van binnenuit voeden

Je lokken van binnenuit voeden

Essentiële vitamines, mineralen en aminozuren voor haargroei

Essentiële vitamines, mineralen en aminozuren voor haargroei

Ben je op zoek naar gezond, vol en groeiend haar? Weet dat de reis naar prachtige lokken begint met meer dan alleen goede haarverzorgingsgewoonten. Net zoals een plant de juiste voedingsstoffen nodig heeft om te bloeien, heeft ons haar specifieke vitamines, mineralen en aminozuren nodig om te gedijen. Vitamines kunnen worden gezien als de ingrediënten die nodig zijn om je basis voor te bereiden. Mineralen kunnen worden gezien als je daadwerkelijke basis en de aminozuren als de bouwstenen. In deze blogpost geven we je de exacte stoffen waar je haar naar verlangt en in welke voedselbronnen je ze kunt vinden. De kans is groot dat je ze al in je koelkast of voorraadkast hebt!

Vitamines: de primers van je haar

Vitamine A: Deze vitamine is als een moisturizer voor je hoofdhuid. Het helpt bij de productie van talg, de natuurlijke olie van je haar. Een te droge hoofdhuid kan leiden tot een verhoogd risico op haarverlies en vitamine A helpt dit dus te voorkomen. Je vindt vitamine A in voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, wortelen en bladgroenten. Je vindt vitamine A ook in lever, eieren, melk en visolie.

Biotine (Vitamine B7): Biotine wordt gezien als de superheld achter de productie van haarproteïnen, wat bijdraagt aan de normale groei van sterk haar en het behoud van een normale (hoofd)huid. Eieren, noten en volle granen zijn enkele goede voorbeelden van biotine-nuggets. Ze helpen je haar langer en sterker te laten groeien.

Vitamine C: Vitamine C is als een bouwer die je haarstrengen versterkt. Het verhoogt de productie van collageen, waardoor je haar dikker en veerkrachtiger wordt. Naast sinaasappels als een bekende bron van vitamine C, is deze krachtige vitamine ook te vinden in aardbeien en paprika.

Vitamine D: Bekend als de Sunshine Vitamin, ondersteunt vitamine D de cyclus van haarfollikels. Het is als de cheerleader van je haar, waardoor het sneller groeit. Vis, zuivelproducten en paddenstoelen zijn ook uitstekende leveranciers van vitamine D.

Vitamine E: Je kunt vitamine E beschouwen als een schild tegen beschadiging. Het verbetert de bloedcirculatie naar je hoofdhuid, zodat je haar alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Noten, zaden en spinazie zijn rijk aan deze beschermende vitamine.

Mineralen: de basis van het haar

IJzer: IJzer is essentieel voor gezonde haargroei, omdat het helpt bij het transport van zuurstof naar je haarzakjes. Bladgroenten, bonen en mager vlees zijn uitstekende bronnen van ijzer.

Zink: Zink houdt je hoofdhuid en haar gezond door de talgklieren rond haarzakjes te ondersteunen. Je vindt zink in noten, volle granen en zeevruchten.

Selenium: Selenium helpt roos te voorkomen en ondersteunt een gezonde hoofdhuid. Neem selenium op door voedingsmiddelen zoals Braziliaanse noten, zeevruchten en eieren te eten.

Aminozuren: Bouwstenen van het haar

L-Cysteïne: Cysteïne is een essentieel aminozuur voor de vorming van keratine, het eiwit dat je haar opbouwt. Het is te vinden in gevogelte, eieren en zuivelproducten.

L-Lysine: Lysine helpt bij de vorming van collageen en bevordert de haargroei. Vlees, bonen en linzen zijn geweldige bronnen van lysine.

L-Arginine: Arginine verbetert de bloedcirculatie naar de haarzakjes, waardoor ze de benodigde voedingsstoffen krijgen. Noten, zaden en sojaproducten zijn rijk aan arginine.

Nu je de inside informatie hebt over wat nodig is voor de groei van je haar, kun je dit meteen gaan toepassen. Wil je het giswerk uit de voeding van je haar halen? Onze NOBOU Hair Accelerator kan je daarbij helpen.